De PIPPA Sweet Orange & Cinnamon Shampoobar tegen de kou!

De PIPPA Sweet Orange & Cinnamon Shampoobar tegen de kou! - PIPPA Equestrian Soap

Wanneer de herfst om de hoek komt kijken merken we dat al snel.🥶

Door de kortere dagen en langere nachten zijn we minder buiten en minder in de zon. Ook zorgt het koude weer ervoor dat we onze warme huiskamers verkiezen boven de koude natuur.

Iedereen weet dat het verstandig is om het hele jaar door genoeg fruit🍎 en groente🥦 te eten, maar juist in de koude maanden is het belangrijk om daarop te letten.

Met fruit en groente help je je weerstand hoog te houden en kan je lichaam beter door het griepseizoen komen. Dat is voor dieren🐴 niet anders en is die extra ondersteuning ook broodnodig. Wij wilden vanuit PIPPA graag bijdragen aan die ondersteuning en vanuit die wens is de PIPPA Sweet Orange & Cinnamon Shamboobar ontstaan. 🐴

 

Fruit, kruiden, en klei?

Dat we bij PIPPA een fan zijn van fruit en kruiden in onze Shampoobars komt duidelijk naar voren in de herfst/winter collectie. Pepermunt, gember, kruidnagel, rozenbottels, blauwe bessen.. De bars van dit seizoen zitten bomvol vitaminen van de fruitige, kruidige & groente ingrediënten van het najaar.

Klei zie je alleen niet vaak in de PIPPA Shampoobars. Ze zijn op één hand te tellen🖐.

Kan je raden welke dit zijn?🧐 Het antwoord vindt je hieronder!👀

Samen met Feline Hoi is er een shampoobar ontwikkeld met verschillende kleisoorten; PIPPA Rose & Pink Clay

Ook vind je in de PIPPA Tea Tree & Eucalyptus Shampoobar groene klei.

En nu dus de PIPPA Sweet Orange & Cinnamon Shampoobar!

Deze Limited Edition shampoobar bevat zelfs twee soorten klei; rode en gele klei. De combinatie van deze kleuren klei zorgt voor zijn zachte oranje kleur. 🥰

 

Klei in shampoo, huh?!

Dat PIPPA Sweet Orange & Cinnamon Shampoobar zijn mooie oranje kleur te danken heeft aan de klei is nu duidelijk.

Wist je dat klei ook een positief effect heeft op huid & haar? 🤯
We leggen het hieronder stap voor stap uit!

Mens en dier kan last hebben van een onrustige huid. Dit heeft te maken met het talg wat wordt gemaakt bij de haarzakjes.Talg is een product dat mens & dier zélf aanmaken, net als bijvoorbeeld zweet. 😅

Talg is een vettig stofje dat bijdraagt aan de gezondheid van de vacht of je haar en geeft het een mooie glans. Daarnaast zorgt talg ervoor dat de huid niet uitdroogt en soepel blijft. 

De talgproductie kan ontregeld raken door invloeden van buitenaf of van binnen door bijvoorbeeld te vette voeding. Dan kan er bijvoorbeeld teveel talf aangemaakt worden.
Bij teveel talg kunnen er haarzakjes verstopt raken en gaan ontsteken. Bij mensen zie je dat terug in de vorm van rode bultjes of puistjes. 😲

Bij dieren kan teveel talg zorgen voor een vette vacht, waardoor er meer vuil in kan blijven hangen. Die vuiligheid kan weer leiden tot andere narigheid. Het is dus belangrijk dat je jouw dier van goed voedsel en goede verzorging voorziet om dit te voorkomen! 

Mocht je nou stuitten op een te vette vacht door teveel talg dan is klei jouw vriend!

De gele klei in de Shampoobar is een krachtig en natuurlijk middel om de talg bij de haarzakjes te reguleren. Gele klei verwijdert namelijk het overtollige talg en draagt bij aan het herstel van verstopte haarzakjes. 

De rode klei zit bomvol met ijzer. Daar dankt deze klei zijn rode kleur ook aan. Ijzer is onmisbaar in de voeding voor mens & dier, omdat het mineraal een belangrijke rol speelt in een gezonde huid. Rode klei stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen die zorgt voor een betere doorbloeding bij de haarzakjes. Hierdoor kan de vacht sterker en voller groeien.

De rode klei ondersteunt de vacht van binnenuit en de gele klei helpt met het terugkrijgen van de natuurlijke balans van de huid. Zo blijft de huid soepel en de vacht stralend.

💪 De combinatie van de rode en gele klei reinigt & voedt dus!
Net zoals het fruit, de kruiden of de groenten. 💪

 

Kaneel om te zepen in plaats van te eten.

Zodra de herfst in aantocht is komt ook kaneel weer tevoorschijn. Kaneel is de boomschors van de kaneelboom. De schors wordt in dunne lagen geschaaft en gedroogt. Dit maakt de kenmerkende stokjes die je kan gebruiken met het koken. 

Bij PIPPA zijn we dol op de geur en smaak van kaneel, waardoor het creëren van de PIPPA Sweet Orange & Cinnamon bar een no-brainer was. 🤩

De geur van kaneel is heerlijk en dat is de werking ook!

Kaneel is namelijk een krachtig hulpmiddel bij verschillende huidongemakken. Doordat er bij veel dieren een dichte vacht over hun huid groeit valt een schimmel- of bacteriële infectie niet altijd op. Het zit verborgen en wordt in veel gevallen pas opgemerkt wanneer je dier er ongemak door krijgt.

De antioxidanten in kaneel werken actief tegen bacteriële- en schimmelinfecties. Ook wanneer er ongezien een infectie op komt zetten helpt kaneel bij het bestrijden hiervan. Dit voorkomt ongemak of pijn. 🙌

Niet alleen bij infecties, maar ook bij schurft kan kaneel een preventieve rol spelen. Schurft wordt veroorzaakt door kleine schurftmijten. Deze beestjes graven gangen in de huid wat voor veel jeuk en pijn kan zorgen. De kaneelolie helpt bij het doden van de mijten en hun eitjes waardoor je sneller van ze af bent.

Naast de ondersteuning die kaneelolie biedt aan de huid en infecties hieraan, is het ook heerlijk om de spieren mee te verwennen. De kaneel trekt in op de huid wat een verwarmend effect geeft. Door het verwarmende effect op de huid wordt de doorbloeding gestimuleerd. Dat draagt bij aan het ontspannen van de spieren, waardoor spierpijn sneller wegtrekt.

Het resultaat; je dier zal soepeler bewegen in deze koude maanden!

 

En als laatste; de sinaasappel! 🍊

De PIPPA Sweet Orange & Cinnamon Shampoobar is natuurlijk niet compleet zonder de Sweet Orange. Deze Shampoobar wordt afgemaakt met de toevoeging van sinaasappelolie. De herfst en wintermaanden kunnen voor veel onrust zorgen door de korte en koude dagen. Minder zonlicht maakt iedereen gevoeliger voor emotiewisselingen. Net als bij mensen verschilt het ook per dier hoeveel last ze hiervan hebben.

Wist je dat de geur van sinaasappel ontspannend werkt voor de geest?
Het helpt tegen innerlijke onrust en ondersteunt de emotionele balans. Hierdoor wordt je dier weerbaarder tegen nervositeit.

Dieren spiegelen zich aan hun baasjes. Wij zijn als mensen tijdens de herfst & winter ook gevoeliger voor emotiewisselingen en onze dierenvrienden pikken dit op. Hierdoor zijn jouw dieren vatbaarder voor stress en negatieve gevoelens tijdens de koude maanden.

De sinaasappelolie geeft meer weerbaarheid tegen de negatieve emoties waardoor je dier minder last heeft van de vervelende schommelingen. Zo hou je een stabiele en ontspannen sfeer tijdens het werken met je dier.

 

Voor iedereen met een citrusallergie wordt er aangeraden om deze zeep niet zelf te hanteren. Door de sinaasappelolie kan er een geïrriteerde reactie plaatsvinden op de huid.

Bij PIPPA Equestrian Soap willen we het beste voor je dier. Daarom worden alle producten samengesteld met veel zorg. Mocht je vragen hebben over de producten, of juist advies willen krijgen, kan je hiervoor altijd contact opnemen. We beantwoorden jullie vragen graag en nemen graag mogelijke twijfels weg. PIPPA is te bereiken via Facebook en Instagram, maar ook via de website.