PIPPA op Flanders Horse Expo 2023

PIPPA op Flanders Horse Expo 2023 - PIPPA Equestrian Soap

Zoals sommige van jullie al hebben meegekregen was PIPPA Equestrian Soap op 10, 11 en 12 februari te vinden op Flanders Horse Expo in Gent. Wat een geweldig weekend! Dit was het eerste evenement over de grens voor PIPPA. We hebben immens genoten van de Belgische gastvrijheid en de ervaringen op de Expo. Het hele weekend hebben we onze ogen uit gekeken, en ontzettend veel PIPPA fans kunnen ontmoeten. En hopelijk weer nieuwe erbij gekregen natuurlijk! Ook hadden we speciaal voor Flanders een nieuwe accessoire meegenomen. Een spons gemaakt van katoen en loofah. De spons heeft een ruwe kant van loofah om lekker mee te scrubben, en kan omgedraaid worden zodat je met de zachte kant de gevoelige huid kan wassen.

 

Over de grens

Aangezien dit onze eerste keer was bij Flanders Horse Expo wisten we niet wat we konden verwachten van dit evenement. We hebben zo goed mogelijk alle voorbereidingen gedaan (denk aan het vertalen van onze flyers naar het Frans en Engels!) en met een aangevulde voorraad zijn we op reis gegaan. Als verrassing heeft Odette een cadeau voor ons ontworpen. Gemaakt van biologisch katoen heeft ze bij Stitchly een heel mooi borduursel laten maken. Mooie mintgroene sweaters met het PIPPA logo aan de voorkant, en aan de achterkant onze namen. Zo waren we goed herkenbaar en makkelijk aan te spreken voor iedereen! Kijk hoe schattig:

 PIPPA Odette en Michael

 

Op de Expo hebben we veel Belgische fans persoonlijk kunnen ontmoeten en spreken, en we zijn zelfs Nederlandse fans tegen gekomen. We werden er super gelukkig van om te horen hoe enthousiast iedereen was. En we hopen zeker op heel veel foto’s en filmpjes van jullie geweldige diertjes zodat we mee kunnen genieten!

 

Volgende evenementen?

Ergens tijdens het weekend zijn we de tel kwijtgeraak voor hoeveel we zijn uitgenodigd. Maar we voelden ons zeker vereerd met alle aanvragen om op verschillende evenementen te staan door heel België heen. Helaas zal het niet lukken om naar elk evenement te gaan, maar we gaan zeker ons best doen! We willen heel graag met PIPPA vaker naar België en andere landen om ons heen gaan. De mooiste momenten van het weekend vond ik het kletsen met iedereen en te horen hoeveel ze van hun dieren houden. Naast dat we bij PIPPA graag een milieu- en diervriendelijk alternatief aanbieden om je dieren mee te verzorgen, willen we ook alle geweldige dierliefhebbers aanmoedigen! Daarom wil ik graag aankondigen dat PIPPA de aankomende tijd verschillende sponsoringen gaat doen.

PIPPA Flanders Event

Hiervoor willen we ook graag jullie input!

Zijn er momenten of wedstrijden dat jij graag PIPPA als sponsor zou willen? Stuur ons vooral een berichtje via Instagram of de email! We kunnen helaas niet beloven dat elk toegestuurd evenement zal lukken, maar we gaan ons best doen om er zo veel mogelijk te bereiken. Zo hopen we iedereen te ondersteunen en het beste te kunnen aanbieden voor de verzorging van jullie dieren!

 

Onze ervaring op Flanders

Dat we ook volgend jaar graag weer naar Flanders komen wisten we op vrijdagavond al, maar wat we de hoogtepunten vonden van dit weekend laat ik graag vertellen door Odette en Michael! Naast dat we met zijn drieën een super gezellig weekend hebben gehad, willen ook zij graag over Flanders vertellen en hun ervaring met jullie delen!

Michael:

Flanders Horse Expo, wat een ervaring. Ik vond Horse Event al best indrukwekkend, maar dit was echt wel groter. Het unieke was denk ik ook dat álles indoor plaatsvond. Inclusief de wedstrijden en dat waren er echt véél. 
Maar de manier waarop men dit event ervoer ten opzichte van andere events blijft me het meeste bij.
De ontspannen manier van de bezoekers die een voor een binnen druppelden en primair bezig leken te zijn met de wedstrijden.
Volledig anders dan in Nederland waar men echt kwam om te shoppen en waar ik zélf eigenlijk helemaal niks meekreeg van de wedstrijden.
Dat vond ik echt wel memorabel.
Eigenlijk vond ik best veel memorabel, want ook de wedstrijden zélf waren geweldig om te zien. De enorm hoge sprongen (tot wel 1.45M hoog !!!), tot races van een wagen getrokken door VIER volwassen paarden die in hoog tempo haakse bochten maakten en slalomden tussen hekjes...
Een heuse paardenveiling voor het eerst meegemaakt van dichtbij.
De enorme hoeveelheid fans die we nooit eerder hebben kunnen spreken of écht bereiken.
Volgend jaar wil ik zéker meer zien van de Western races, springwedstrijden en de menwedstrijden met vierspan. Nu heb ik dat vooral aan de dames overgelaten en stond ik veel in de stand. Daarnaast zou ik een grótere stand willen, zodat we meer ruimte hebben voor jullie allemaal...
Want jeetje wat waren jullie soms met veel tegelijkertijd... Sommige die ons al echt kenden en veel die de brug van Nederland naar België (terecht) te duur vonden. Ik vond het geweldig om met zoveel van jullie te praten, beter te leren kennen en soms op de foto te gaan.
Dank jullie wel voor de lieve, aanmoedigende woorden en ook het enorme enthousiasme waar jullie stalgenoten of ouders mee overtuigden om te komen kijken.
We komen zeker terug!

 PIPPA International Flanders

Odette:

Ik wil beginnen met dat Flanders echt supergaaf was. Ik heb nog nooit zo veel verschillende wedstrijden gezien, met zo veel verschillende disciplines. Om op deze manier Flanders voor de eerste keer mee te maken was geweldig. Het was een evenement met een immens breed publiek. Ik merkte dat iedereen de beurs weer anders ervaarde en het was mega gezellig om er met iedereen over te praten.

Hetgene wat me het allermeest is bijgebleven waren de estavette menwedstrijden. Hierbij zijn er twee wagens met een vierspan van paarden die elkaar afwisselen op een parcour. Het was ontzettend gaaf en spannend om mee te maken. Wat de wedstrijden vooral zo spannend maakte waren de krappe bochten waar de wagens op hoge snelheid doorheen raasden. Wat een lef moet je dan hebben als bestuurder. Daarnaast was ik zo onder de indruk van jullie allemaal. Iedereen was super open en lief. Het is heerlijk om praten over paarden, en nog leuker om iedereens foto’s te zien op zulke lange dagen.

Ik vond het stiekum wel jammer dat ik de meeste shows heb moeten missen. Tijdens het koffiehalen kreeg ik verschillende ogenblikken mee van allerlei shows waarbij ik graag langer had blijven kijken. (maarja, dan zouden de anderen koude koffie krijgen en dat wou ik ze ook niet aandoen.) Volgend jaar hoop ik zeker naar meer wedstrijden te kunnen gaan kijken. En wie weet zijn er nieuwe ontwikkelingen binnen de paardensport die we volgend jaar kunnen bewonderen op Flanders.

Ik heb er op Flanders weer immens van genoten om iedereen live te ontmoeten. De trouwe PIPPA fans, maar ook de fans die PIPPA al wel volgden maar nog niet gebruikt hadden. En natuurlijk de vele nieuwe mensen die onze heerlijke PIPPA zepen een kans geven. Jullie enthausiasme over onze producten geeft ons de energie om het hele weekend te knallen. De evenementen waar wij op staan zijn veelal fysiek erg pittig, en het zijn lange dagen. Maar door jullie allemaal krijg ik er telkens weer ontzettend veel zin in en vliegen de dagen supersnel voorbij.

Ik hoop jullie allemaal snel weer te ontmoeten!

PIPPA International Flanders

 

Bij PIPPA Equestrian Soap willen we het beste voor jou en je dier. We zijn continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten om een natuurlijk alternatief te bieden voor de bestaande verzorgingsproducten. Is er iets waar je naar opzoek bent maar niet kan vinden? Stuur ons vooral een berichtje op Facebook, Instagram of via de email zodat we met je mee kunnen denken!