Pumpkin & Spices, niet alleen een lekkere koffie!

Pumpkin & Spices, niet alleen een lekkere koffie! - PIPPA Equestrian Soap

Wanneer het weer kouder wordt en de bladeren alle kleuren van de regenboog krijgt, komt het heerlijkste seizoen van het jaar weer om de bocht kijken. Het Pumpkin & Spices seizoen. Tijdens de regenachtige dagen die de herfst brengt besteden we weer meer tijd binnen, en komen de kruidige geuren weer in onze drankjes. Met het uitzoeken van de nieuwe Shampoobars voor de herfst/winter was de Pumpkin & Spices de meest gevraagde geur. Bij PIPPA kijken we elk jaar uit naar het moment dat deze drankjes weer in seizoen komen, dus om er een zeep mee te maken klonk als een geweldig idee van jullie!

PIPPA Pumpkin & Spices Shampoobar

Pompoen, gember en kruidnagel.

Een lekkere geur is natuurlijk belangrijk, maar bij PIPPA Equestrian Soap willen we het beste voor je dier. Wanneer het kouder wordt buiten komen er sneller kleine kwaaltjes de hoek om kijken. Daarom moeten onze zepen, naast een schone vacht, ondersteuning geven aan jouw dieren.

Met de PIPPA Pumpkin & Spices Shampoobar vinden jullie een mix van natuurlijke ingrediënten die de broodnodige ondersteuning te geven tijdens deze koudere maanden. 

Met drie simpele keukeningrediënten is de Pumpkin & Spices Shampoobar ontstaan;

  1. Pompoen (pitten & in pureevorm)
  2. Kruidnagel
  3. Gember

De mooie oranje gloed in de zeep komt door de gepureerde pompoen. Dit levert een mooie kleur op, maar ook een verzachtende werking voor de huid. 

De Shampoobar bevat niet alleen pompoen puree, maar ook vermalen pompoenpitten. Dit geeft een scrub effect aan de zeep. De kleine stukjes pit helpen om de Shampoobar een kleine boost te geven waardoor je beter het vuil onder de vacht vandaan krijgt. Dode huidcellen komen makkelijker los en door de zachte werking van de Shampoobar raakt de huid niet geïrriteerd.

De pompoen ingrediënten zijn daarom erg geschikt voor deze periode van het jaar om de vacht & huid te reinigen. Een schone huid levert minder irritatie op, waardoor jouw paard niet constant hapt naar wondjes of waar het jeukt. Dit geeft kleine wondjes beter de kans om te genezen. Door wondjes goed schoon te houden is er zo een lagere kans op het krijgen van een ontsteking.

De combinatie van puree met pitten zorgen ervoor dat óók de kleine verborgen plekjes die tussen de vacht verstopt zitten goed te bereiken zijn.

Echt een onmisbare shampoobar voor de collectie dus!

Warm in de winter met gember

Tijdens de koude seizoenen blijven we graag warm. Dat is voor onze beste vriendjes en vriendinnetjes niet anders!
Hoewel wij kunnen opwarmen in onze huizen staan onze vrienden in de kou of in een stal waar vaak geen verwarming is. Dat zorgt ervoor dat verkoudheid en stijve spieren kunnen voorkomen, een vervelend gevolg van het seizoen. 

Wij hoeven jullie niet uit te leggen welke ongemakken dat met zich mee kan brengen.

Voor onszelf en onze dieren hebben we allerlei middeltjes om de maanden zo gezond (en warm) mogelijk door te komen. Mocht er wel een verkoudheid of keelpijn opkomen dan grijpen we graag naar de gemberplant.

 

Wist jij dat gember eigenlijk de wortelknol is van de gemberplant?
Wij leerden dit pas toen we dit als ingrediënt gingen onderzoeken voor deze shampoobar!

De plant bestaat namelijk uit een dikke knol met een dun sprietje groen wat boven de aarde uitgroeit. Op de dunne sprieten zitten rietachtige bladeren en hoewel ze eetbaar zijn worden ze weinig gebruikt. Deze dunne sprieten bevatten veel vezels, waardoor ze erg taai worden en dus niet erg lekker zijn om te eten.

De bladeren en de bloemen van de gemberplant hebben een iets lichtere smaak dan de knol. De bloemen zijn geelgroen van kleur, met oranje en rode kleurverloop. Deze bloemen worden bijvoorbeeld in restaurants gebruikt om jouw gerechten een kruidige smaak te geven!

Gember staat vooral bekend als ingrediënt voor thee, kruidendrankjes of warme maaltijden. Door de scherpe geur & wortelsmaak vindt lang niet iedereen het lekker, maar het word steeds vaker gebruikt! Vooral sporters & voedingsdeskundigen raden bijvoorbeeld gembershots aan vanwege de vele voordelen voor de gezondheid! Ook geeft het drinken van gemberthee of gembershots een verwarmend gevoel van binnen.

Nu is deze shampoobar niet om op te eten, maar deze effecten zijn er ook wanneer je het op de huid smeert. Wij hebben de gember als pure olie vermengd in de PIPPA Pumpkin & Spices Shampoobar om tijdens het wassen de spieren te verwarmen. Dit brengt ontspanning en helpt bij het losmaken van de spieren. Perfect voor deze periode van het jaar dus! 

Bovenop al dit moois heeft gember nog één voordeel; het stimuleert de huid om kleine littekens te verhelpen!
Hierbij moet je denken aan kleine littekens die lichter zijn dan de eigen huid. De stofjes in gember stimuleren de huid om verder te genezen. Zo verdwijnen kleine littekens sneller door de hulp van gember.

 Wonderbaarlijk veelzijdig voor zo'n klein plantje!

Kruidnagel

In een Pumpkin & Spice product mag kruidnagel niet ontbreken. Het gebruik van kruidnagel als specerij gaat eeuwen terug. In China, maar eigenlijk heel Azië, werd kruidnagel al jaren gebruikt als medisch wondermiddel.

Kruidnagel komt van de kruidnagelboom en om het als kruid te kunnen gebruiken worden de bloemknopjes geplukt en gedroogd. Dit vormt het bekende typische stokje met klein knopje erop. Het heeft een sterke (en al snel overheersende) smaak en geur. Kruidnagel wordt primair gebruikt met koken of een sterke kruidenthee. Het helpt bij de spijsvertering en kan een opgeblazen gevoel verminderen.

Als het gebruikt word voor koken of thee, wat doet het dan in dit recept?

Voor een Pumkin Spice Latte is kruidnagel onmisbaar!
De PIPPA Pumpkin & Spices Shampoobar is misschien niet eetbaar, maar de kruidnagel in de Shampoobar werkt ontstekingsremmend.

Ook beschermt dit kruid tegen virussen, bacteriën en schimmels door de antimicrobiële eigenschappen. Het werk vooral tegen wespen, bijen & horzels, maar ook parasieten zijn geen fan van de scherpe geur. Om een goede werking van dit kruid te garanderen hebben we de kruidnagelolie gecombineerd met poeder. Zo halen we de optimale werking uit dit kleine krachtstokje.

 

 

De PIPPA Pumpkin & Spices Shampoobar is een heerlijke mix van pompoen en kruiden. Bedoelt om jouw dier de beste vachtverzorging te geven om de koude maanden goed door te komen. De Shampoobar maakt de vacht goed schoon en geeft de huid rust en ondersteuning om ongemakken te voorkomen.

 

Bij PIPPA Equestrian Soap willen we het beste voor je dier. Daarom worden alle producten samengesteld met veel zorg. Mocht je vragen hebben over de producten, of juist advies willen krijgen, kan je hiervoor altijd contact opnemen. We beantwoorden jullie vragen graag en nemen graag mogelijke twijfels weg. PIPPA is te bereiken via Facebook en Instagram, maar ook via de website.