Tenerife Horse Rescue & PIPPA, een duurzame samenwerking

Tenerife Horse Rescue & PIPPA, een duurzame samenwerking - PIPPA Equestrian Soap

Vrijwilligerswerk bij de duurzame paarden-en dierenopvang

Hoi, ik ben Jill van de Klundert en ik ga elk najaar naar Tenerife om daar vrijwilligerswerk te doen bij Tenerife Horse Rescue.

Deze blog schrijf ik vandaag met het doel jullie iets meer te vertellen over deze prachtige organisatie in Spanje. 

Ben je na het lezen ook enthousiast en wil je ook jouw steentje bijdragen, lees dan zeker door tot het einde!

Tenerife Horse Rescue, wat is dat eigenlijk precies?

Een duurzame paarden-en dierenopvang op een eiland dat behoort tot Spanje.
Het eiland staat vooral bekend om de eeuwige zomer en is dus een drukke vakantie bestemming voor toeristen, maar wat je als toerist niet ziet is dat veel dieren op het eiland worden verwaarloosd.
Tenerife Horse RescueVooral paarden en ezels hebben het zwaar, aangezien hooi en stro allemaal geïmporteerd moet worden van het vaste land. Het houden van dieren is daarom nauwelijks te betalen voor een groot percentage van de inwoners in Tenerife. Tenerife Horse Rescue zet zich als non-profit in voor de dieren door ze op te vangen en te verzorgen. Ook andere dieren zijn welkom, want naast paarden🐴 en ezels🫏  zijn er ook honden🐶 , katten😼 en andere huisdieren te vinden.  Verder vindt je op de opvang ook boerderijdieren zoals schapen🐑, varkens🐷 en kippen🐔. Zelfs fretten🦦 en baardagamen🦎 blijven niet achter en worden opgevangen en waar mogelijk herplaatst. Dit zorgt voor een totaal van 500(!) dieren in de opvang waar een team van 50 vrijwilligers zorg over draagt.


Tenerife Horse Rescue is dus ontzettend goed voor de dieren, maar hoe zit dat dan met het milieu?

Naast dieren zet Tenerife Horse Rescue zich ook in voor het milieu. Toen de opvang opgestart werd in 2018 deden ze vooral tweedehands materialen gebruiken om geld te besparen, maar dit groeide uit tot een vaste doelstelling. Nu is de volledige opvang opgebouwd uit tweedehandsmaterialen en duurzame innovaties.

Zo hebben ze een wasmachine die werkt doormiddel van een fiets-systeem en verwarmen ze water doormiddel van paardenmest.

Milieuvriendelijke wasmachine Tenerife Horse Rescue

Dit maakt Tenerife Horse Rescue een unieke locatie waar je niet alleen veel kan leren over dieren, maar ook over duurzaamheid en de natuur.

Wat is jouw rol als vrijwilliger bij Tenerife Horse Rescue?

Tenerife Horse Rescue - Ronnie

De meeste vrijwilligers zijn bezig met het verzorgen van de dieren, maar ik zat voornamelijk op kantoor. Zo hielp ik bij het zoeken van sponsors en donaties, gaf ik dagelijks rondleidingen over de opvang en hielp ik bij het adoptieproces van enkele honden en katten. 

Zo heeft hond Ronnie een gouden mandje gevonden in Limburg! Hij zat 10 jaar opgesloten op een klein terras en mag nu eindelijk van zijn leven gaan genieten.

Dit zijn uiteindelijke de beloningen waarvoor je het doet. 

Ik wil dan ook graag even gebruik maken van dit moment om nog iets anders onder de aandacht te brengen!

 

Jill van Kampert

Help jij onze Katten een liefdevol huisje vinden?

Ondanks dat ik weer in Nederland ben, ben ik volop bezig om voor 10 katten een nieuw huisje te vinden. Deze katten zijn zeer sociaal en hebben echt behoefte aan een familie. Voor hun veiligheid proberen we ze te herplaatsen in landen zoals Nederland en Duitsland, want in Tenerife worden katten nog regelmatig opgehangen en mishandeld. Dus ben je nog opzoek naar een leuke kat? Dan wil ik je zeker helpen bij deze zoektocht. Toen ik in Tenerife was heb ik zelfs een video gemaakt van de 10 katten om hun kans om geadopteerd te worden te vergroten.

Deze video kan je via het YouTube-kanaal van Tenerife Horse Rescue bekijken. Of klik op deze link; 10 Cats Available For Adoption! | Tenerife Horse Rescue

Ik wil graag helpen, maar heb geen plek voor een mandje. Wat kan ik doen?! 

Zoals misschien te merken is in de tekst ben ik helemaal verliefd op deze opvang in Tenerife! Ik ben daarom ook al druk bezig om mijn volgende bezoek te plannen.

Donaties Tenerife Horse Rescue

Ook deze keer wil ik een extra koffer meenemen met donaties. Dit heb ik de vorige keren ook gedaan en dit is de goedkoopste manier om spullen te bezorgen aan de opvang. Zo nam ik dit jaar onder andere twee paar hoefschoenen mee voor paarden Geronimo en Xavi, MSM poeder voor ezel Luna en 10 PIPPA Soap Bars voor de paarden en honden in de opvang.

Ik ben altijd opzoek naar andere nuttige donaties. Dus als je me daarbij kan helpen dan kom ik graag met je in contact. Natuurlijk kan je ook altijd een donatie achter laten via de website; www.tenerifehorserescue.com.

Mocht je Tenerife en het terrein graag willen bezoeken of een dagje meehelpen? Dan kan je zelfs een rondleiding bij hun boeken als je in Tenerife bent. Misschien leid ik je dan wel persoonlijk rond over deze mooie duurzame paarden-en dierenopvang! 

Dit artikel is geschreven door Jill van de Klundert. (jillvandeklundert@gmail.com). 

Alle auteurs- & beeldrechten liggen bij de auteur, alsmede de stichting waar zij aan toebehoort. PIPPA heeft dit in overeenstemming met partijen gedeeld. Voor gebruik of delen van dit artikel graag eerst contact opnemen.


Foto’s via wetransfer!