De Kunst van Paardenverzorging in de Winter: PIPPA Equestrian Soap als Jouw Geheime Wapen

De Kunst van Paardenverzorging in de Winter: PIPPA Equestrian Soap als Jouw Geheime Wapen - PIPPA Equestrian Soap

Paardenshampoo: Een Winterse Verwennerij voor Jouw Edele Viervoeter

Paard in de winter

In de koude wintermaanden verdient je paard niets minder dan de beste verzorging. Dat betekent wassen, kammen, wondverzorging en veel knuffelen!

Vandaag gaan we het met jullie hebben over het wassen en met name wassen in de winter. Wel of niet doen in deze koude en modderige periode?

Over het algemeen is het niet aan te raden om je paard regelmatig te wassen in de winter, tenzij het natuurlijk absoluut noodzakelijk is.

Hier zijn een paar redenen waarom:

  1. Koude Temperaturen
  2. Natte Vacht
  3. Droge Huid

Het probleem van wassen in de Winter; Koude Temperaturen

Wassen met water kan ervoor zorgen dat het paard snel afkoelt, vooral als het buiten koud is. Dit kan leiden tot ongemak en zelfs gezondheidsproblemen.

Om die reden is het belangrijk dat je in de winter alleen wast als je warm water hebt.

Het probleem van wassen in de Winter; Natte Vacht

Nat paard in de winter

Een natte vacht kan de isolerende eigenschappen van de vacht verminderen. Hierdoor kan het paard het sneller koud krijgen.

Was je paard dus alléén als je hem of haar goed kan afdrogen!

Het gaat alleen nog veel verder dan wassen; houdt je grote vriend het liefst zo droog mogelijk. Dus ook na het sporten; spoel het zweet even snel weg of sla het weg met een zweetmes en droog je paard lekker af.

Zorg voor regen- en winterdekens en houdt je paard gezond!

Heeft jouw paard moeite zich warm te houden dan kan je altijd kijken naar kruiden of producten die helpen het bloeden te stimuleren. Denk aan producten met gember !

Het probleem van wassen in de Winter; Droge Huid

Veel shampooproducten zitten vol met schadelijke stofjes zoals SLS of silliconen.

SLES Chemical Uses And Manufacturing Process

Vooral SLS of SLES zijn ingrediënten die zorgen voor veel schuim, maar ook je huid uitdrogen. Dit is niet anders bij je paard en het frequent wassen van een paard, vooral bij zeep dat SLES of SLS bevat, kan de natuurlijke oliën van de huid verwijderen, wat kan leiden tot een droge huid en jeuk.

Jeuk in de winter

Gelukkig biedt PIPPA Equestrian Soap hier de oplossing voor. Zeker als je veel indoor wedstrijden rijdt en dus frequent naar de wasplaats moet!

Alle producten zijn vrij van deze schadelijke stoffen en dragen bij aan het vóeden van de natuurlijke oliën om een gezonde glanzende vacht te krijgen. Ook kan het bestaande symptomen helpen op te lossen, zoals jeuk of een droge huid.

Producten met Honing of Calendula zijn nodig om paarden met deze symptomen te behandelen.

Sport jij veel of staat jouw paard vaak buiten?

Als je paard echter heel vies is of zweet na een intensieve training, kan je overwegen om het alleen op bepaalde plekken te wassen, zoals de benen of de zweetplekken. Gebruik warm water en zorg ervoor dat je het paard na het wassen goed afdroogt en eventueel een zweetdeken opdoet totdat het volledig droog is. Het is altijd verstandig om de specifieke behoeften van je paard en de weersomstandigheden in overweging te nemen.

Ontdek de magie van de PIPPA paardenshampoo en geef je trouwe metgezel het genot van een verwennende spa-ervaring.

Hier vindt je een stappenplan voor het wassen van jouw paard met koud water of koude temperaturen; Hoe was ik mijn paard met PIPPA?

Horses in the winter

In een notendop, laat de winter geen belemmering zijn voor de verzorging van je paard. Met de juiste producten en technieken wordt het wassen van je paard in de winter een waar genot. Verwen je paard met de beste behandeling en geniet van de band die alleen een goed verzorgd paard kan bieden.

 

Bij PIPPA Equestrian Soap willen we het beste voor jou en je dier. We zijn continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten om een natuurlijk alternatief te bieden voor de bestaande verzorgingsproducten. Is er iets waar je naar opzoek bent maar niet kan vinden? Stuur ons vooral een berichtje op Facebook, Instagram of via de email zodat we met je mee kunnen denken!