Kerstshow K.N.O.N. van K.C. Nijmegen

Kerstshow K.N.O.N. van K.C. Nijmegen - PIPPA Equestrian Soap

Elk soort hond, in elke maat en alle vachtkleuren die je je maar kunt voorstellen. Een waar hondenparadijs met de meest uiteenlopende honden. Allemaal met veel liefde en aandacht tiptop verzorgt. Je kan het je bijna niet voorstellen hoeveel verschillende rassen er zijn. En als je denkt dat je alles gezien hebt komt er toch nog een nieuwe verschijning langsgelopen. PIPPA Equestrian Soap stond het weekend van 17 en 18 december op de Kerstshow K.N.O.N. van de hondenvereniging K.C. Nijmegen.

 

Bij PIPPA Equestrian Soap willen wij het beste voor je dier. We zijn continu bezig met het vernieuwen en het vergroten van onze kennis over dieren. Alleen zo kunnen wij garanderen dat we de beste producten ontwikkelen en elke dierenliefhebber een handje helpen met de vachtverzorging van hun levensmaatjes. Juist daarom waren we aanwezig bij de hondenshow van K.C. Nijmegen. Hier hebben we een weekend lang met alle hondenbaasjes kunnen kletsen en hebben we op een hele leuke manier ontzettend veel geleerd over alle verschillende hondenrassen. Wie wil nou niet een heel weekend lang de hele dag met honden knuffelen?

 

 

Een Keuringsshow.

 

Het doel van de deelnemers liep veel meer uiteen dan wij oorspronkelijk vanuit gingen. Wij dachten dat alle deelnemers er zouden zijn juist om aan de keuringsshow deel te nemen en te winnen. En dat zal voor veel verschillende mensen het hoofddoel zijn geweest. Maar er waren ook veel puppies aanwezig in de hal juist om te wennen aan de mensen en andere honden. Volwassen honden die mensschuw waren die zo andere indrukken konden opdoen. Pups die aanwezig waren voor socialisatie, of het wennen aan het lopen van de shows. Ook hebben we met senioren honden kunnen knuffelen die hun hele leven shows hebben gelopen en nu mee mochten komen om de nieuwe generatie mentaal te ondersteunen door een rustbaken te zijn in de drukke hal.

 Hondenshow, PIPPA, Aaien, Knuffelen

Tijdens een rondje door de hal zag je dat er allemaal kleine cirkerltjes werden gevormt. Dit waren voornamelijk baasjes met honden van hetzelfde ras. Heerlijk met campingstoeltjes en tafeltjes bijkletsen terwijl ze aan het wachten waren tot het tijd was om te gaan lopen. Voordat een hond de show moest lopen mochten ze nog even samen met hun baasje oefenen zodat ze de mooiste pasjes in de ring konden showen. Bij de groepen honden kwam het voor dat er verschillende baasjes zaten met pups uit hetzelfde nest. Allemaal met de hoop om een goede score te behalen. Ook trimmers en fokkers waren aanwezig. Om een handje mee te helpen of om te kijken hoe de shows gingen. En wij van PIPPA waren er ook bij, zodat we zo veel mogelijk kennis konden maken met deze manier van hondenbaasje zijn.

 

 

Paradijs van vachten.

We waren met PIPPA aanwezig om nieuwe dingen te leren over de honden. Wat speelt er in de hoofd van de baasjes die met hun honden lopen? Wat zijn de wensen, wat is belangrijk in een zeep. Zijn er producten die hard nodig zijn, of kunnen we juist een diervriendelijke optie aanbieden voor een bestaand product. Dit waren allemaal belangrijke vragen waar we dit weekend mee bezig zijn geweest. Maar het allerbelangrijkste was toch wel; het knuffelen van zo veel mogelijk honden.

 Knuffelen, Hondenshow, Aaien

Wat hebben we ons immens vermaakt. De honden die langs onze stand gelopen kwamen waren veelal klaar met het lopen van hun rondes en hadden de resultaten al behaald. Dus konden we mooi op de baasjes af stappen om te vragen of we hun prachtdier konden aaien. Dit betekende dat het hele weekend gevuld was met het knuffelen van alle verschillende bezoekers, de ene nog zachter dan de andere. Nadat de Koningspoedels hadden gelopen hebben we ook daar er een paar van kunnen knuffelen. Mocht je er ooit eentje tegenkomen is dit zeker aan te raden! (Wel altijd eerst vragen aan de eigenaren of dit mag.) Wat een verrassend zachte vacht hebben deze prachtdieren. Ons enthousiasme werd alleen nog maar vergroot doordat de hond heerlijk op schoot kroop om goed gekroeld te worden.

 

Net als mensenhaar.

Als je bij de drogist komt en naar het shampoo vak gaat zal je veel verschillende soorten vinden. Voor elk haartype is er wel een shampoo te vinden. En iedereen zal andere wensen hebben, over de functies maar ook over het aantal verschillende producten die ze gebruiken. Dit speelde net zo veel bij hondenvachten tijdens dit weekend. Zo hebben we verrassend veel eigenaren gesproken die hun honden helemaal niet wassen. Omdat ze dit niet nodig vonden, of omdat alleen borstelen de vacht al prachtig houd. Maar we hebben ook gesproken over honden die elke maand, of zelfs elke week gewassen worden. Er waren zelfs honden aanwezig die haarspray ingespoten kregen voor tijdens de show. Sommige werden de dag van te voren gewassen, maar er zaten ook honden bij die juist één of twee weken van te voren al gewassen moeten worden zodat hun krullen goed uitkomen.

Er zijn PIPPA Shampoobars gekocht voor veel verschillende hondenrassen en vachtsoorten om deze natuurlijke manier van vachtverzorging eens uit te proberen. We zijn natuurlijk erg benieuwd hoe ze bevallen en hopen dat we vele honden en hun baasjes gelukkig hebben gemaakt met hun aankopen. We hopen ook volgend jaar weer aanwezig te zijn met PIPPA om al onze favorieten weer te zien lopen en hun vachten te kunnen bewonderen!

 Hondenshow, Knuffelen, Aaien

 

Een weekend hondenparadijs.

De Kerstshow van K.C. Nijmegen was een geweldige ervaring. We hebben onze ogen uitgekeken met alle aanwezige honden en hebben tijdens het kletsen met hun baasjes heerlijk kunnen knuffelen. Door de openheid en nieuwsgierigheid van iedereen hebben we veel kunnen leren om met PIPPA een stapje verder de goede richting in te gaan. Het was overduidelijk dat alle aanwezigen ontzettend veel van hun honden houden. Deze liefde deelden ze graag met ons door alles uit te leggen over de rassen en hoe de vacht verzorgd word.

De liefde die iedereen heeft voor hun dieren is ontelbaar, maar bij PIPPA streven we ernaar om die passie te kunnen verpakken in onze Shampoobars. Zo kan jij je dier de verzorging geven die het verdient.

 

Bij PIPPA Equestrian Soap willen we het beste voor je dier. Daarom worden alle producten samengesteld met veel zorg. Mocht je vragen hebben over de producten, of juist advies willen krijgen, kan je hiervoor altijd contact opnemen. We beantwoorden jullie vragen graag en nemen graag mogelijke twijfels weg. PIPPA is te bereiken via Facebook en Instagram, maar ook via de website.

Hondenshow, Hond, PIPPA