Paardenshampoo, om liefde aan je dier te geven.

Paardenshampoo, om liefde aan je dier te geven. - PIPPA Equestrian Soap

Hallo allemaal!

Ik wil het graag met jullie hebben over paardenverzorging en in het bijzonder over het belang van paardenshampoo. Als je een paardenliefhebber bent, dan weet je vast al wel dat paarden heel gevoelige huid hebben en dat het van belang is om ze goed te verzorgen. Maar wat maakt paardenshampoo nu zo bijzonder?

Een andere pH-waarde.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat paardenshampoo speciaal ontwikkeld is voor paarden en hun gevoelige huid. Mensenshampoo kan schadelijk zijn voor de huid van paarden, omdat de pH-waarde niet overeenkomt met die van paardenhuid en de huid daardoor uitdroogt. Als je je paard dus wilt wassen, gebruik dan altijd een shampoo die speciaal gemaakt is voor paarden, zoals PIPPA Equestrian Soap.

Maar wat is dan de beste paardenshampoo om te gebruiken? Dat is een vraag die vaak gesteld wordt en waar geen eenduidig antwoord op is. Het hangt namelijk af van wat jij belangrijk vindt. Wil je alleen een schone vacht, of moet de vacht ook glimmen? Is er sprake van exeem of een gevoelige huid? Er zijn veel verschillende soorten paardenshampoo op de markt en het kan lastig zijn om de juiste te kiezen.

Heerlijk natuurlijk!

Een natuurlijke paardenshampoo is vaak een goede keuze, omdat deze vrij is van schadelijke stoffen en de huid van je paard niet irriteert. Daarnaast kan het gebruik van de juiste zeep specifieke kwaaltjes verhelpen. Wanneer je paard last heeft van mok, is het een aanrader om de natuurlijke en handgemaakte Honing & Propolis Shampoobar van PIPPA te gebruiken. Deze shampoo is speciaal ontwikkeld om mok te behandelen en te voorkomen. Als je paard last heeft van jeuk, dan is een anti-jeuk paardenshampoo een goede optie. Denk hierbij aan onze heerlijk Tea Tree & Eucalyptus Shampoobar.

PIPPA Verzorging Paard Shampoobar Natuurlijk

 

Het is belangrijk om te weten dat je niet te vaak je paard moet wassen met paardenshampoo. Dit kan namelijk de natuurlijke oliën op de huid van je paard wegwassen en daardoor de huid van je paard uitdrogen. Het is daarom aan te raden om je paard eens in de twee weken te wassen, tenzij het natuurlijk vies is geworden door bijvoorbeeld modder of zweet.

Kortom, paardenshampoo is een belangrijk onderdeel van paardenverzorging en er zijn veel verschillende soorten paardenshampoo op de markt. De beste keuze hangt af van wat jij belangrijk vindt en wat je paard nodig heeft. Zorg er wel voor dat je je paard niet te vaak wast en altijd een paardenshampoo gebruikt die speciaal ontwikkeld is voor paarden.

 

Bij PIPPA Equestrian Soap willen we het beste voor jou en je dier. We zijn continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten om een natuurlijk alternatief te bieden voor de bestaande verzorgingsproducten. Is er iets waar je naar opzoek bent maar niet kan vinden? Stuur ons vooral een berichtje op Facebook, Instagram of via de email zodat we met je mee kunnen denken!