Waarom Houtskool en Pepermunt combineren?

Waarom Houtskool en Pepermunt combineren? - PIPPA Equestrian Soap

Een blok zeep met een ongebruikelijke kleur en een heerlijke geur. De houtskool met pepermunt zeep van PIPPA Equestrian Soap is een ongebruikelijke maar superfijne combinatie. Houtskool en pepermunt is een duo die je niet vaak tegenkomt. Juist daarom hebben we ervoor gekozen deze twee ingrediënten te gebruiken in één zeep. Hierdoor ontstond de PIPPA Charcoal & Peppermint Shampoobar. Los van elkaar hebben ze vele individuele voordelen, en deze zijn mooi te combineren om zo de beste verzorging van jouw dier te garanderen. Maar wat zijn nou precies de voordelen en waarom zijn we bij PIPPA zo dol op deze combinatie?

 

 

Waarom gebruiken we Pepermunt?

Door de pepermunt heeft de shampoobar een heerlijk frisse geur. Een van de eerste dingen waar je aan denkt bij de zeep is de sauna of een zuurstok. Pepermunt geeft niet alleen een heerlijke geur af, het heeft immens veel voordelen. Verkoelend, antibacterieel, licht schimmeldodend, krampstillend, huidherstellend en stimulerend. Pepermunt wordt al van oudsher gebruikt als natuurlijke manier om vlooien te weren. Bij honden werkt het kruid ook goed om misselijkheid tegen te gaan. De verkoelende werking is prettig om je dier te stimuleren. Het helpt om de concentratie te verbeteren waardoor je samen goed aan de slag kan. Na het wassen met deze zeep lekker samen knuffelen is ook zeker geen straf.

Anti-vlooienmiddel is agressief en kan erg vervelend zijn voor de huid. De vlooienmiddelen uit de dierenwinkel zijn vaak schadelijk voor jouzelf en je dier. Vlooien kunnen een afschuw zijn, en dit wens je geen enkel dier toe. PIPPA’s Charcoal & Peppermint Shampoobar is een natuurlijk hulpmiddel om de vlooien af te schrikken. Deze vervelende beestjes hebben gelukkig een hekel aan sterke kruidengeuren. Zo ook aan munt!

Het wordt aangeraden om dit in hun speeltjes te verstoppen of in je tuin te planten. Maar wat werkt nou beter dan de geur in hun vacht te wassen? De PIPPA Charcoal & Peppermint Shampoobarlaat een subtiele geur van pepermunt achter wat helpt om vlooien te ontmoedigen zodat je (huis)dier met rust gelaten wordt.

 

Ongeziene ondersteuning

De vacht die de huid van je dier bedekt zal ervoor zorgen dat je het niet altijd kan zien als er kleine wondjes of sneetjes zitten. In de meeste gevallen zullen deze genezen zonder dat jij achter hun bestaan bent gekomen. Toch kan zo’n plekje ongezien last veroorzaken bij je (huis)dier. Tijdens het genezen kunnen deze plekjes gaan jeuken en zullen ze hier sneller aan gaan krabben of schuren. Door de vacht te wassen met deze zeep wordt de huid eronder goed schoon en zal de zeep op een zachte manier ontsmetten, zonder dat het dier hier last van heeft. Ook helpt de pepermunt tegen jeuk. Hierdoor krijgen de plekjes meer rust en ontstaat er minder kans dat er vuil bij de wondjes komt doordat je dier hier gaat krabben.

 

Het gebruik van Houtskool

Het is een grote trend om houtskool te gebruiken in, eigenlijk alles. Het zit in tandpasta om je tanden witter te maken. Houtskool wordt ook gebruikt in huidmaskers om je huid schoner te krijgen en zelfs om deegwaar zwart mee te kleuren. Zwarte cake, hamburgerbroodjes en pasta om er een paar op te noemen. Gelukkig kleurt deze zeep je (huis)dier niet zwart, maar heeft het de geweldige werking van zilvershampoo. Wanneer je een witte vacht graag mooi wit wilt krijgen is het belangrijk om naar een diervriendelijk alternatief te zoeken. Zilvershampoo die geproduceerd wordt voor mensen is zeer schadelijk voor je dier. Hierom vind PIPPA het belangrijk om een veilig alternatief aan te bieden om de vacht van je dier mooi wit en gezond te houden.

Deze shampoobar biedt daarom een veilig en goed werkende oplossing. Ook de hardnekkige plekken zijn makkelijk weg te krijgen uit de vacht. Met de toevoeging van de Charcoal & Peppermint Shampoobar heeft PIPPA twee zilvershampoos beschikbaar. Ook de PIPPA Poppyseed & Lime Shampoobar heeft de werking hiervan. Lime helpt bij het witmaken van de vacht, zoals de houtskool doet in deze soapbar. De fijngemalen delen houtskool binden zich aan het vuil wat in de vacht zit. Na het in masseren goed uitspoelen met water en de houtskool spoelt weg met het vuil eraan gebonden. Het maakt zo moeiteloos schoon en haalt de dode huidcellen van de huid en uit de vacht. De houtskool bevat vitamine E wat de huid voed en ondersteunt. Zo blijft de huid gezond en sterk.

 

Waarom juist deze combinatie?

Los zijn de ingrediënten super. Een shampoobar met alleen pepermunt of houtskool zal ook zeker goed werken om de vacht van je dier te ondersteunen. Maar er is één laatste voordeel van houtskool waar we nog niet over hebben gesproken. Je kan houtskool heel goed gebruiken om geuren te neutraliseren. Kleine blokjes houtskool in de kattenbak doet wonderen, en het werkt geweldig in je aquarium filter. In de Charcoal & Peppermint Shampoobar zit fijngemalen houtskool. Dit betekend dat de zeep actief werkt om ongewenste, vaak vervelende, geuren uit de vacht te halen. Tijdens het wassen bind het houtskool zich niet alleen aan het vuil in de vacht, het neemt hiermee ook de geurtjes weg. De houtskool neutraliseert de vacht en de pepermunt kan hierdoor heerlijk doordringen en in de vacht blijven hangen na het wassen.

 

Bij PIPPA Equestrian Soap willen we het beste voor je dier. Daarom worden alle producten samengesteld met veel zorg. Mocht je vragen hebben over de producten, of juist advies willen krijgen, kan je hiervoor altijd contact opnemen. We beantwoorden jullie vragen graag en nemen graag mogelijke twijfels weg. PIPPA is te bereiken via Facebook en Instagram, maar ook via de website.