Prickly Pear met Marigold, voor een glanzend resultaat!

Prickly Pear met Marigold, voor een glanzend resultaat! - PIPPA Equestrian Soap

Voor de zomercollectie van 2023 zijn er weer drie heerlijke zepen samengesteld. Ook nieuw in het PIPPA assortiment is de PIPPA Prickly Pear & Marigold shampoobar. Deze heerlijk fruitige zeep is verrijkt met twee hele mooie ingrediënten. Zoals de naam verklapt, zijn dat de Prickly Pear en Marigold. Twee zomerse ingrediënten voor een mooie Shampoobar.

Wat zijn deze ingrediënten en waarom zitten ze in de PIPPA Shampoobars?

 

Wat is Prickly Pear?

Prickly Pear Cactusvijg

In onze nieuwe Shampoobar laten we je graag kennis maken met een exotisch ingrediënt. Prickly Pear, wat ook bekend staat als de Cactusvijg. Dit fruit is niet alleen super lekker om te eten, maar is ook heerlijk voor de huid en vacht. Dit fruit groeit aan de schijfcactus, en heeft een mooie rode kleur, maar venijnige stekeltjes aan de vrucht. Als je van dit heerlijke fruit wilt genieten, is het dan ook aan te raden om het te schillen terwijl je de vrucht vasthoud met een tang.

 

De sleutel tot een glanzende vacht.

Het is niet alleen de smaak die telt. Juist voor de vachtverzorging zijn de ingrediënten belangrijk. Deze kleine bolletjes fruit zitten boordevol met vitamines, antioxidanten en belangrijke vetzuren. Deze onderdelen werken samen om de huid te herstellen en de vacht te hydrateren zodat je de mooie natuurlijke glans terugkrijgt.


Welke vitamines zitten er dan in?

Als het gaat om huidverzorging, is de cactusvijg een ware held. Het zit boordevol vitamine E, wat bekend staat om zijn antioxiderende eigenschappen. Deze helpen bij het neutraliseren van schadelijke stoffen die bijvoorbeeld vanaf de uitstoot van auto’s in de vacht komen. Dit betekent dat de huid wordt beschermd tegen veroudering en een stralende gloed behoudt. Daarnaast bevat de cactusvijg ook vitamine K, wat de huid van binnenuit een boost geeft. Zo word de huid steviger en is het beter bestand tegen invloed van buitenaf.


En die vetzuren dan?

Hydratatie is essentieel voor een gezonde huid, en daar komt de cactusvijg weer om de hoek kijken! Het hoge gehalte aan essentiële vetzuren in de cactusvijg helpt bij het verzegelen van vocht in de huid, waardoor droogheid en schilfering worden verminderd. De cactusvijgolie dringt diep door in de huid, zonder een vettig gevoel achter te laten, en zorgt voor een zijdezachte en gehydrateerde huid. Zo word de huid minder gevoelig en ontstaan er minder snel schrale plekken.


Op alle manieren te gebruiken.

Bij PIPPA Equestrian Soap hebben we dit heerlijke fruit in onze mooie shampoobars gestopt. Zo kan je jouw dier verwennen met alle voordelen van dit lekkere fruit. Maar wist je dat het ook voor jou erg gezond is? Elke manier dat je het gebruikt is heerlijk voor je lichaam. Deze vrucht verwerkt in olie, crème, shampoo of gewoon als plakjes op je huid. De natuurlijke ingrediënten van de cactusvijg geven je haar en huid ondersteuning zodat je weer stralend door je dag komt!

 

Nu weet je alles over de Prickly Pear, tijd om kennis te maken met de Marigold!

Marigold

De heerlijke PIPPA Prickly Pear & Marigold Shampoobar heeft twee belangrijke ingrediënten. We hebben je net alles verteld over de Prickly Pear, dus dan is nu de Marigold aan de beurt! Wij kennen dit bloemetje als de Goudsbloem. Een super zomers bloemetje, wat de weides helemaal oranje kleurt wanneer ze in bloei zijn. Ze staan heel mooi in een zomerboeket, maar zijn zeker een geweldige toevoeging aan de zeep.


Waarvoor gebruiken we deze bloemetjes?

Naast dat deze bloemetjes er heel vrolijk uit zien, word je ook erg vrolijk als je weet waar deze bloem allemaal bij helpt. De goudsbloem staat bekend om zijn helende eigenschappen voor de huid. Vol met antioxidanten die de huid helpen te verstevigen en te voeden van binnen uit. Een stevige huid is belangrijk om beter beschermt te zijn tegen kleine wondjes en sneetjes. Hiermee voorkom je ongemakken bij je dier, en kan het vrolijk rond blijven rennen in de wei.


De huid kalmeren.

Naast een goede versteviging van de huid, helpt het ook met een rode, geïrriteerde huid. De goudsbloem heeft kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen. De olie uit deze bloemblaadjes helpt met het verzachten en kalmeren van een rode geïrriteerde huid. Wanneer er last is van zonneschade, schaafplekjes of schrale huid kan de goudsbloem rust en verzachting bieden om weer ontspannen door de dag te gaan.


Goede hydratatie in de zomerzon.

In de zomer is iedereen veel meer buiten. De zon geeft een heerlijke vitamine D boost, maar het kan ook schadelijk zijn voor de vacht. De harde stralen kunnen zorgen voor gespleten haarpunten en glansverlies. De goudsbloem helpt om de haarpunten te hydrateren waardoor ze beter bestand zijn tegen de zon, en je haarbreuk tegengaat. Zo krijg je een glanzende vacht die heerlijk zacht en gezond blijft tijdens dit warme seizoen.


De Marigold in de PIPPA Prickly Pear & Marigold Shampoobar geeft helende en kalmerende kracht aan deze zomerzeep. Samen met de Prickly Pear krijg je een sterke combinatie om de huid en vacht van je dier de ondersteuning te geven die het nodig heeft. Zo behoud je een gezonde en glanzende vacht, en geef je de huid een boost om het seizoen goed door te komen.

Bij PIPPA Equestrian Soap willen we het beste voor jou en je dier. We zijn continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten om een natuurlijk alternatief te bieden voor de bestaande verzorgingsproducten. Is er iets waar je naar opzoek bent maar niet kan vinden? Stuur ons vooral een berichtje op Facebook, Instagram of via de email zodat we met je mee kunnen denken!