Een fris en zomerse Shampoobar!

Een fris en zomerse Shampoobar! - PIPPA Equestrian Soap

Paardenshampoo van Matcha & Lemongrass 

De nieuwe PIPPA Shampoobar met Matcha en Lemongrass is een heerlijke ondersteuning voor de zomer. De lemongrass geeft een frisse zomergeur die heel goed combineert met de grondige geur van de matcha. Deze supermooie Shampoobar ruikt niet alleen heerlijk, hij heeft ook geweldige kwaliteiten om het haar van je dier te ondersteunen in de felle zomerzon!

 

Wat is Matcha nou eigenlijk?

Hoewel Matcha steeds populairder aan het worden is, is het nog niet heel lang een trend in Europa. Matcha is een groene thee die van oorsprong uit Japan komt. Deze thee komt meestal in poedervorm wat een felgroene kleur heeft. Wanneer je het voor het eerst proeft, wordt de smaak vaak vergeleken met aarde en gras. Voor velen is de smaak iets waar je aan moet wennen, maar wanneer dit is gebeurd, is matcha een heerlijk drankje om warm of koud te drinken. Niet alleen vanwege de smaak, maar ook vanwege alle voordelen die matcha heeft. Nu is het niet alleen gezond om te eten, maar ook heel gezond voor de huid en het haar!

 Matcha PIPPA Shampoobar

Deze Japanse groene thee zit boordevol verschillende antioxidanten. Dit zijn krachtige stoffen die ondersteuning bieden tegen invloeden van buitenaf en het haar van binnenuit gezond helpen maken. Door de werking van de polyfenolen die in de matcha zitten, wordt het haar gezond en sterker. Dit doen ze onder andere door het stimuleren van de bloedsomloop van de haarzakjes. Hierdoor komt er meer bloed bij het haar, waardoor de haarzakjes sterker worden en het haar beter bestand is tegen breuk!

 

Matcha voor een stralende vacht.

Sterke haarzakjes en een gezonde huid zorgen samen voor een mooie volle vacht. De matcha ondersteunt niet alleen de haarzakjes, maar ook de huid zelf. Door de antibacteriële werking van de matcha helpt het de huidbalans te herstellen en gaat het huidschilfers tegen. Huidschilfers kunnen een vervelende oorzaak zijn van jeuk en irritatie, wat schuurgedrag kan veroorzaken. Door de vorming van schilfers te voorkomen, hoeft je dier geen last te krijgen van deze ongemakken en krijgt het een mooie volle en glanzende vacht.

Wanneer je denkt dat je alles hebt gehad en al overtuigd bent van de goede werking van matcha, komt er zelfs nog iets bovenop! Naast de antibacteriële werking en de antioxidanten die het bevat, zitten er in matcha verschillende natuurlijke oliën. Deze zijn erg goed voor de vacht en geven tijdens de zomer een goede bescherming tegen de zon. De vacht blijft gehydrateerd en krijgt een mooie glans, en de olie helpt tegen beschadiging door de zon. Samen met de antioxidanten die de haarzakjes beschermen, krijg je een vacht die helemaal zomerklaar is.

 

Een frisse twist.

Om de Shampoobar een fijne frisse geur te geven, is de matcha gecombineerd met de lemongrass. Bij PIPPA Equestrian Soap gebruiken we elk ingrediënt met een reden, en alleen geur is hiervoor natuurlijk niet voldoende. Dus niet alleen de matcha heeft goede eigenschappen voor de vachtverzorging, ook de lemongrass helpt bij een gezonde vacht. Waar de matcha de vacht helpt met een mooie glans, ondersteunt de lemongrass dat door de talgproductie van de haarzakjes te bevorderen. Wanneer de talgproductie uit balans is, helpt de lemongrass met het reinigen van de talgklieren. Dit geeft een soort reset waardoor de klieren worden gestimuleerd om de juiste hoeveelheid talg te produceren. Talg helpt om het haar soepel te houden. Met gezonde klieren krijg je sterker haar met een mooie gezonde glans.

 Lemongrass PIPPA Shampoobar

Versterking van binnenuit.

Onder de huid zit een heel systeem van lymfeklieren. Dit zit, net zoals bloedvaten, door het hele lichaam en heeft twee belangrijke functies. De klieren vervoeren en verwijderen afvalstoffen uit je lichaam en versterken het immuunsysteem om beter bestand te zijn tegen infecties. Het is dus heel belangrijk dat deze goed werken zodat ze door het hele lichaam gezonde witte bloedcellen kunnen sturen. Door het gebruik van de PIPPA Matcha & Lemongrass bar geef je dit systeem een stimulans en stimuleer je de klieren bij de verwerking van schadelijke stoffen. Lemongrass helpt het lymfesysteem om schadelijke stoffen sneller te verwerken en af te voeren, en het inmasseren van de zeep in de vacht geeft een extra stimulans. Neem dus lekker de tijd om de zeep in de vacht te masseren! Zo krijg je een heerlijk moment om met je dier te bonden, terwijl je de klieren ondersteunt en sterker maakt.

 

Samen met Matcha.

 

Beide ingrediënten van deze Shampoobar geven een stimulatie aan de bloedsomloop. De matcha doet dit vanuit de antioxidanten die het bevat en geeft versterking aan de bloedvaten. De lemongrass helpt juist vanuit een andere hoek door de bloedvaten wijder te maken. Door deze mooie combinatie wordt het bloedvatenstelsel beter bestand tegen invloeden van buitenaf en kan het bloed beter door het hele lichaam stromen.

Dit heeft niet alleen een positief effect op de huid en vacht. Een betere bloedsomloop ondersteunt ook de spieren en organen. Bij meer inspanning hebben de spieren ook meer zuurstof nodig om goed te presteren. Hoe optimaler de zuurstof bij de spieren komt, hoe langer het duurt voordat de spieren moe raken. Met een gezond lymfesysteem kunnen ook de aangemaakte zuren tijdens de inspanning beter verwerkt worden en kun je klachten zoals kramp en verzuring beter tegengaan.

Ook ondersteunt meer zuurstof de belangrijke organen zoals het hart en de hersenen. Ook deze kunnen daardoor de hoge inspanning beter aan, waardoor de concentratie hoger wordt en de hartslag langer stabiel blijft. De lemongrass helpt daarnaast ook met het versterken van het bindweefsel in de huid. Het inmasseren van lemongrass geeft de huid versteviging. Dit zorgt ervoor dat de huid elastischer wordt, waardoor deze beter bestand is tegen beschadigingen zoals krasjes en kleine wondjes.

 

Goed de zomer door met PIPPA Matcha & Lemongrass

De voordelen van deze Shampoobar zijn bijna te veel om op te noemen. Wil je je dier helemaal klaarmaken voor de zomer met een gezonde en glanzende vacht? Gebruik dan deze heerlijke Shampoobar om de vachtgroei te stimuleren, de huid sterk en gezond te krijgen, en een geweldig zachte en schone vacht te krijgen.

Bij PIPPA Equestrian Soap willen we het beste voor je dier. Daarom worden alle producten samengesteld met veel zorg. Mocht je vragen hebben over de producten, of juist advies willen krijgen, kan je hiervoor altijd contact opnemen. We beantwoorden jullie vragen graag en nemen graag mogelijke twijfels weg. PIPPA is te bereiken via Facebook en Instagram, maar ook via de website.