Duurzaam en Plastic vrij bij PIPPA

Duurzaam en Plastic vrij bij PIPPA - PIPPA Equestrian Soap

Voor alles een vriendelijk alternatief.

Hoe mooi zou het zijn, een wereld zonder plastic? Op dit moment gooit een Europeaan gemiddeld 34,5 kilo plastic weg per jaar, en wereldwijd is het ongeveer 30 kilo plastic per persoon. Veel plastic kan niet (goed) gerecycled worden. Hierdoor komt het in de natuur terecht wat gevaarlijk is voor de dieren en planten. Bij PIPPA Equestrian Soap bieden we graag oplossingen om zo veel mogelijk plastic te verbannen uit de verzorging van jouw dier.

 

Waar letten we allemaal op bij PIPPA?

Bij alle producten van PIPPA Equestrian Soap zoeken we naar plasticvrije oplossingen en goede plasticvrije accessoires horen hier zeker bij. Wij zijn ieder moment bezig met nieuwe alternatieven vinden.

Zo kregen we op beurzen erg veel de vraag “Hoe berg ik mijn Shampoobar het beste op in mijn stalkast.” Dat heeft ons naar de designtafel gebracht om op zoek te gaan naar een goede oplossing. Daaruit is onze duurzame PIPPA Official Soapdish gekomen. Deze is (hand)gemaakt van bamboe en speciaal ontworpen om je zepen veilig en in stijl op te laten drogen. Zo hoef je geen plastic te gebruiken om je zeep veilig op te bergen, en door het open design aan de onderkant droogt de zeep goed op.

Hierdoor blijft de zeep stevig en gaat hij meer wasbeurten mee.
Goed voor het milieu, maar ook beter voor je portemonnee!

 

Duurzaam door hergebruik.

Veel bedrijven maken gebruik van meerdere plastic manieren om producten veilig te vervoeren. Denk hierbij aan plastic tape en bubbeltjesplastic. Dit is misschien wel heel leuk om te kunnen poppen, maar is slecht voor het milieu. PIPPA Equestrian Soap gebruikt als opvulmateriaal speciale maispinda’s.

Dit zijn kleine ovalen kussentjes gemaakt van gepopte mais. Een mooie eigenschap hiervan is dat ze oplossen in water. Zo hoef je ze niet weg te gooien maar kan je ze laten verdwijnen. Ook zijn deze super leuk om mee te knutselen. Wanneer je een sponsje nat maakt en de maispinda hierop drukt, plakt het daarna aan een andere maispinda. Hiermee kan je vormpjes en torens bouwen, net zo uitgebreid als jij wilt.
Maak je nou zo’n creatief kunstwerk van onze pinda's? Plaats hem op Facebook of Instagram en tag ons (@pippa.equestrian.soap) in het bericht!

Verpakking pinda's PIPPA

Alles wat PIPPA gebruikt om jullie zepen veilig te versturen, is hergebruikt. Dit is bij ons binnen gekomen in pakketten van andere bedrijven. Door het voor jullie zepen te gebruiken hoeven we het niet weg te gooien, maar kunnen we het materiaal opnieuw gebruiken. Onze maispinda’s zijn daar een goed voorbeeld van.

Maar ook wanneer er stukken papier of ander materiaal is gebruikt in pakketten die bij PIPPA binnenkomen hergebruiken we dit om jullie producten veilig te versturen.

Naast dat PIPPA zo veel mogelijk hergebruikt, kijken we ook graag verder. Zo hebben we sinds een paar maanden de stap kunnen maken naar een papieren tape. Hierdoor gebruiken we geen plastic tape meer, maar worden alle dozen dichtgeplakt met een papieren tape die volledig te recyclen is!

 

Waarmee berg je de Shampoobar goed op?

Met de PIPPA Shampoobars raden we het aan om ze goed op te laten drogen, en ervoor te zorgen dat ze niet in water blijven liggen. Dit zorgt ervoor dat de zepen zacht blijven waardoor ze sneller oplossen tijdens het wassen. Hiervoor kan je de Soapdish gebruiken, maar we hebben ook een zeepplankje van gerecycled hout.

Bij beide (het zeepplankje en de Soapdish) kan je precies één Shampoobar kwijt.

Om je zeep op een veilige manier mee te nemen zijn we de samenwerking met RESCUED aangegaan. Hieruit is de Reusable Bees Wrap ontstaan.

Deze katoenen doek is waterdicht gemaakt met bijenwas en olie. Perfect om je zeep in te wikkelen en in je tas te stoppen om hem mee te nemen naar stal, huis, of naar vrienden!
Deze Bees Wrap is niet alleen handig voor onze Shampoobars, maar deze wrap is nieuw ook uiterst geschikt om te gebruiken voor etenswaar. Denk hierbij aan fruit, brood en (afgekoelde) restjes eten.

Bijenwas doek

Let hierbij wel op, wanneer de wrap gebruikt is voor onze PIPPA Shampoobars raden we het af om de Bees Wrap te gebruiken voor eten.

Wil je meer weten over dit handige item? Dat lees je in onze blogpost waarin we je alles vertellen over de PIPPA Reusable Bees Wrap.

 

Een schone en gezonde vacht.

Om het wassen van je dier makkelijker te maken komt onze Shampoobar samen met een waszakje. Dit zakje is gemaakt van een plant. Om onze Sisal Bag te maken worden er speciale Agave cactussen gegroeid. Deze plant heeft bladeren die wel 1,5 meter lang kunnen worden. Wanneer de bladeren minimaal 110 centimeter lang zijn worden ze van de plant af gesneden. De bladeren worden geperst waarbij al het vocht eruit wordt gehaald. Wanneer de bladeren gedroogd zijn halen ze de nerven eruit. Deze stukken nerf worden daarna aan elkaar gesponnen, waardoor er sisaltouw ontstaat. Hiervan worden onze Sisal Bags gemaakt. Het mooie van deze zakjes is dat ze in de groene bak mogen wanneer ze niet meer gebruikt worden of kapot zijn gegaan.

Agave Sisal cactus cloth

Een andere accessoire van PIPPA is onze Cactus Cloth. Ook deze doek is helemaal plantaardig en gemaakt van de Agave vezels. Onze Cactus Cloth kan je gebruiken om je dier mee te wassen, maar hij is ook heel geschikt om een glanzende vacht mee te krijgen. Wrijf met de doek over een lichtvochtige of droge vacht, en je zal merken dat de vacht een mooie natuurlijke glans krijgt. Ook voor de Cactus Cloth geld dat deze in de groene bak gerecycled mag worden.

 

Niet alleen voor dieren.

Naast onze productlijn voor dieren, hebben we ook speciaal voor jullie een zeeplijn. Hierin hebben we heerlijke geuren van shampoo, conditioner en lichaamszeep. Het fijne aan deze zepen is dat ze al van zichzelf plastic vrij zijn. Ook voor de verpakking is geen plastic gebruikt. Natuurlijk wil je graag ook deze zepen kunnen gebruiken wanneer je op reis bent. Speciaal daarom hebben we kleine blikjes in ons assortiment. De Shampoobar Blikjes zijn speciaal gemaakt voor jouw plastic vrije zeep. Zo kan je de zeep veilig meenemen op reis zonder plastic te hoeven gebruiken.

 

Is er iets waarvan je opzoek bent naar een goede milieu- en plastic vriendelijke optie? Geef ons vooral een berichtje en we kijken graag mee met je! Je kan ons vinden op Instagram en Facebook, maar ook via de mail.