Vliegenspray van PIPPA, jouw natuurlijke wapen voor de zomer

Vliegenspray van PIPPA, jouw natuurlijke wapen voor de zomer - PIPPA Equestrian Soap

Met ontzettend veel plezier & trots deelt PIPPA de nieuwste aanvulling in de collectie om jouw paard te verzorgen; PIPPA Vliegenspray!

PIPPA, Vliegenspray

Speciaal voor de zomerse kriebels

Zoals we aan de ontzettend warme dagen (en vliegen😫 ) hebben gemerkt, is de zomer weer terug in Nederland! Dit betekent dat je weer volop aan de slag kan met onze heerlijke PIPPA producten. Nu de zon weer terug is kan je heerlijk met koud of warm water aan de slag om je dieren te verwennen met een ontspannende wasbeurt.

Helaas brengt de zomer niet alleen leuke dingen met zich mee. Zodra het weer beter word en de zon flink gaat schijnen, wordt alle natuur om ons heen ook weer wakker. Konijnen, vosjes, maar ook insecten groeien in aantal als de temperatuur weer oploopt.

Er zijn genoeg insecten die de lucht vullen met zachte geluiden en mooie kleuren. Denk aan een vlinder, libelle of een bij die rustig om je heen zweeft. Dit kan soms wat spannend zijn voor ruiter en paard, maar deze insecten zijn vooral leuk om naar te kijken.

Helaas zijn er ook genoeg andere insecten om ons heen die veel ongemak of zelfs ziektes kunnen veroorzaken. Vliegen die je dieren lastig vallen, de dazen die gemene steken kunnen uitdelen en de muggen die vervelende ziektes bij zich kunnen dragen.

Ook wij zijn geen fan van deze rondvliegende beestjes, en daarom zijn we bij PIPPA aan de slag gegaan om jullie een super mooie, natuurlijke vliegenspray te kunnen geven. Volledig in PIPPA stijl;

 • 100% natuurlijke oliën
 • Géén toegevoegde geur- of kleurstoffen
 • Vrij van silliconen
 • Vrij van parabenen
 • Dierproefvrij
 • Vegan

Wil je hem meteen uitproberen? 
Bestel hem dan hier; De PIPPA Lemongrass & Mint Insect Repellent Spray.

 Of lees verder over de ontwikkeling van deze geweldig ontvangen vliegenspray van PIPPA Equestrian Soap.

Waarom insecten en paarden geen match zijn...

Deze kleine plaaggeesten zorgen voor veel ongemak bij onszelf en onze dieren. Jeukende muggenbulten, gezoem om je hoofd, pijnlijke beten van een Daas of een harde steek van een steekvlieg.

Om deze ongemakken te voorkomen wil je graag zo veel mogelijk insecten op afstand houden. Naast de ongemakken die deze beestjes geven, kunnen ze ook vervelende ziektes met zich meebrengen. Denk hierbij aan het West Nile Virus, wat door besmette vogels via de mug bij paarden en andere dieren terecht komt.

Door de insecten te weren verklein je de kans dat deze ziektes geïntroduceerd worden aan het imuunsysteem van je paard. Het voorkomen van ziektes en aandoeningen is altijd beter dan genezen.

De ingrediënten van de PIPPA Vliegenspray

Zoals jullie gewend zijn van de PIPPA producten is ook onze vliegenspray handgemaakt, van natuurlijke ingrediënten. De spray is met veel zorg samengesteld en uitgeprobeerd zodat jullie de hoogste kwaliteit producten krijgen. Deze heerlijke spray is een combinatie van kruiden en bloemen die samen ervoor zorgen dat je dier heerlijk ruikt, en de vervelende beestjes op afstand blijven. Dan kan je ongestoord staan knuffelen zonder dat je paard geïrriteerd raakt door de vliegen.

Hoe de PIPPA Lemongrass & Mint Vliegenspray is samengesteld

Bij PIPPA willen we het beste voor dier, mens & natuur. Daarom hebben we gekeken naar een oplossing voor een natuurlijke vliegenspray zonder chemische toevoegingen.

De PIPPA Lemongrass & Mint Insect Repellent Spray is op oliebasis, waardoor het in de vacht komt en zo langere tijd de insecten afstoot. Om de insecten weg te houden bij je dier zijn er gekozen voor verschillende planten en kruiden met een sterke geur. Denk hierbij aan pepermunt, kruidnagel en citroengras. Deze verschillende geuren geven afweer tegen verschillende soorten vliegen en andere insecten zonder dat het de natuur kwaad doet.  

Natuurlijk zijn de scherpe geuren belangrijk voor de afweer van de insecten. Die hebben een hekel aan de geur van citroengras en pepermunt waardoor ze sneller op afstand blijven van jouw dier. Om ook jouw paard ontspanning te brengen is er een heerlijke lavendel olie toegevoegd, met de subtiele geur van geraniums erdoor. Door de combinatie met macademia & castorolie krijg je óók nog eens een fijn geurende spray voor een mooie glans!  

Wat zit er dan precies in?!😤

Elke olie is gekozen voor zijn individuele óf aanvullende werking tegen verschillende insecten. Hieronder een overzichtelijke lijst van de ingrediënten én waarvoor ze dienen;

 1. Eucalyptusolie - Tegen teken & vliegen
 2. Pepermuntolie - Tegen teken & vliegen
 3. Citroengrasolie - Tegen wespen, bijen & vliegsoorten
 4. Lavendelolie - Tegen muggen, dazen & steekvliegen
 5. Geraniumolie - Tegen wespen, bijen & muggen
 6. Kruidnagelolie - Tegen wespen & bijen
 7. Macademia-olie - Voor een mooie glans✨ 
 8. Vitamine-e olie - Gewonnen uit tarwekiemen, zodat jouw vliegenspray langer houdbaar is
 9. Natuurlijke emulgator - Zodat het veilig is om te gebruiken en geen huidirritaties of brandwonden kan opleveren!

Als laatst wordt het aangevuld met water! 
Dit kan je in theorie ook zélf doen, daarom komt deze vliegenspray ook met een navulverpakking.

En de PIPPA Citronella shampoo dan?

In het PIPPA assortiment was al de PIPPA Citronella, Mint & Ginger shampoobar te vinden. Het voordeel van deze zeep is dat de geur van deze shampoobar door het wassen in de huid van je dier komt te zitten.

Hierdoor krijg je een subtiele afweer tegen de insecten en heb je een heerlijk schoon paard. Dit blijft een goede manier om je paard te helpen, maar wij begrijpen ook wel dat je niet elke dag de tijd hebt om je paard te wassen.

Voor die bosrit, wedstrijd of om even snel je paard te helpen hebben we deze PIPPA Lemongrass & Mint vliegenspray ontwikkeld. Makkelijk in gebruik en als bonus een heerlijk zachte vacht.

 PIPPA, Vliegenspray, insecten

Hoe gebruik je de vliegenspray van PIPPA?

Met het gebruik van de spray is het altijd belangrijk om je dier in de gaten te houden. Vermijd het gebruik op open wonden, en de gevoelige delen zoals de ogen, neus en mond. Houd bij het sprayen afstand van de vacht.

(Tip: spray en masseer wat van de PIPPA spray in de staart van je dier. Deze wordt de hele dag door gebruikt als vliegenmepper en met het zwiepen van de staart komt de geur beter om je paard heen.) 

Om een optimale afweer en bescherming te creëren voor je dier is het belangrijk om niet alleen vliegenspray te gebruiken. Let erop dat je dier een schone leefomgeving heeft. Om die reden is het regelmatig verwijderen van mest essentieel om een grote aantrekkingsbron van vliegen uit de omgeving te voorkomen.

Daarnaast geef je jouw dier een extra laag bescherming door te wassen met de PIPPA Citronelle, Mint & Ginger shampoobar. 

Als laatst zijn vliegenmaskers of -gaas fijn om het hoofd te beschermen, zodat je dier een minimale blootstelling heeft aan deze vervelende insecten.

Het is belangrijk om vliegenspray te gebruiken als een extra hulpmiddel in het afweren van deze diertjes en niet als enige maatregel.

 

PIPPA verduurzaamt !

Er is heel veel vraag geweest over een refill voor de PIPPA Detangler & Shine. Voor de Detangler kunnen we dit helaas niet aanbieden, maar we hebben er hard aan gewerkt om dit bij de PIPPA Lemongrass & Mint Vliegenspray wel te kunnen!

De vliegenspray word ook in een kleinverpakking van 100ml aangeboden. Dit is een geconcentreerde variant van de spray die nog moet worden aangevuld met water. Het idee is dat je dit thuis zélf in een lege PIPPA Vliegenspray fles van 500ml fles kan mengen!

Zo past jouw vliegenspray voortaan in een brievenbuspakket & scheelt het (plastic) afval.

Op deze manier draagt PIPPA samen met jullie een steentje bij aan een schoner milieu en een beter leefklimaat voor mens & dier!

Let op! Ga veilig om met de refill en meng deze in de daarvoor bestemde spuitfles van PIPPA. Voor élke 100ml concentraat, moet er 400ml water bij!

Disclaimer; PIPPA is niet verantwoordelijk voor eventuele schades door een verkeerd mengsel of een te hoog concentraat.

Gebruik de refill nooit onverdund!
De spray mag ook absoluut niet in de ogen, mond, neus of (open) wonden worden gebruikt!

Bij PIPPA Equestrian Soap willen we het beste voor jou en je dier. We zijn continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten om een natuurlijk alternatief te bieden voor de bestaande verzorgingsproducten. Is er iets waar je naar opzoek bent maar niet kan vinden? Stuur ons vooral een berichtje op Facebook, Instagram of via de email zodat we met je mee kunnen denken!