De kracht van het najaar, verpakt als zeep!

De kracht van het najaar, verpakt als zeep! - PIPPA Equestrian Soap

 

Rozenbottel en blauwe bes, alsof je een heerlijke herfstwandeling maakt door het bos. Een shampoobar die ons het hele jaar door laat genieten van de geuren van het najaar. Uit deze inspiratie is de PIPPA Rose Hip & Wild Berries Shampoobar ontstaan. Deze shampoobar bevat twee heerlijke fruitsoorten en was daarom een welkome toevoeging aan de PIPPA Equestrian Soap verzameling. De blauwe bessen geven deze shampoobar een heerlijk zoete geur en de rozenbottel versterkt de zeep met vitamines die helpen de huid te verzorgen. Deze combinatie zorgt voor een zachte zeep die een geïrriteerde huid helpt te kalmeren. 

 

 

Rozenbottel in zeep.

Aan het einde van de zomer verwelken de mooie rozen en blijft er een groene struik over. Wanneer je dan heel even geduld hebt, wordt de struik vanzelf weer kleurrijker. Want na een mooie bloeiperiode gaan er aan verschillende soorten rozenstruiken kleine rode knopjes groeien. Deze kleine rode knopjes zijn rozenbottels. Een soort fruit wat stiekem een kleine vitaminebom is. Dit kleine fruit bevat heel veel vitamine B en C, wat helpt je weerstand te ondersteunen in de koude maanden. Rozenbottel is geschikt om jam mee te maken, saus of siroop. Je kan rozenbottel ook koken en door je yoghurt roeren. Tevens kan rozenbottel in gedroogd poedervorm door je maaltijd en je kan er zelfs thee mee zetten.

 

Naast dat het heel gezond is om te eten, kan je het uitstekend gebruiken om je huid een handje te helpen. Wanneer de rozenbottels zijn verwerkt om te gebruiken voor zeep zitten er nog steeds veel antioxidanten en vitamines in. De antioxidanten die in rozenbottel zit dringen door in de huid en helpen die te verstevigen. Dit ondersteunt de huid om gezond te blijven en kan ervoor zorgen dat deze minder snel gaat irriteren. De huid behoudt zijn elasticiteit beter wat er voor zorgt dat kleine scherpe stootpuntjes minder snel kleine wondjes zullen veroorzaken. Zo voorkom je sneetjes en irriterende plekjes die verstopt in de vacht zitten.


Vitamines voor de huid

Natuurlijk zijn vitamines gezond om te eten. Ze helpen bij mens en dier om de weerstand hoog te houden en zorgen ervoor dat je het meeste uit je dag kan halen. Een geïrriteerde huid kan hierin zeker een spelbreker zijn. Vitamines kunnen niet alleen opgenomen worden uit ons eten, maar ook via de huid. De vitamine D die de zon ons bied is hier misschien wel het bekendste voorbeeld van. Maar ook de vitamines B & C die in de PIPPA Rose Hip & Wild Berries Shampoobar zitten worden graag opgenomen door de huid. De cellen in de buitenste huidlagen kunnen stofjes van de huid opnemen en gebruiken voor de natuurlijke ondersteuning. De vitamines helpen om de irritatie weg te nemen waardoor je dier ontspannen door de dag komt.Vitamine B is een grote hulp hierbij. Ook op een huid die erg droog is kan de vitamine B doordringen en de huidcellen ondersteunen in hun herstel. Wanneer je dier last heeft van vettige schilfers of een huid met pijnlijke scheurtjes is dit een ideale shampoobar om te gebruiken. De vitamine B dringt door in de huid om het van binnen uit te helpen de vochtbalans weer in orde te krijgen. Vitamine C speelt hier goed op in. Het hydrateert en verzacht het gevoel van een geïrriteerde huid. Het helpt de huid om zichzelf te verstevigen en maakt jouw dier zo weerbaarder voor invloeden van buitenaf.

 

De samenwerking van de antioxidanten en de vitamines maakt rozenbottel een heel krachtig ingrediënt om zeep mee te maken. Dit kan ongemak bij je dier wegnemen waardoor ze beter in hun vel gaan zitten. Door vitamines niet alleen via de voeding, maar ook via de huid te geven kan je dier hier optimaal gebruik van maken om de koude maanden comfortabel door te komen.


Een bes is best lekker!

Om de rozenbottel te ondersteunen hebben we gekozen voor de blauwe bes Dit fruit ruikt heerlijk zoet en geeft deze shampoobar zijn karakteristieke zoete geur zonder de toevoeging van chemicaliën. De blauwe bessen in deze zeep zijn niet alleen voor hun lekkere geur uitgekozen. Dit fruit bevat, net zoals de rozenbottels, een hoog gehalte van antioxidanten. In samenwerking met de rozenbottel geeft dit een optimale ondersteuning aan de huid. Er zijn veel verschillende bosbessen, maar de blauwe bes vonden wij een hele fijne versterking van de rozenbottel. De subtiele geur maakt voor een zoete zeepbar, die niet té zoet is. De antioxidanten in de blauwe bes geven een versterkende kracht aan de rozenbottel om een heerlijke herfstwandeling te creëren.

 


Een zachte maar krachtige zeep.

De fruitcombinatie in de PIPPA Rose Hip & Wild Berries Shampoobar geeft een heerlijk zachte zeep vol met natuurlijke kracht. Op natuurlijke wijze krijgt de huid een zetje de goede richting op. Zeker in de maanden dat het weer kouder word is het belangrijk om je dier te helpen goed in hun vel te blijven zitten. PIPPA maakt graag gebruik van alle voordelen die de natuur ons heeft te bieden. Zo wordt de natuurlijke balans niet verstoord en word een snel herstel van de huid aangemoedigd. Je dier geneest sneller van een droge huid, huidschilfers en pijnlijke huidscheurtjes door de huid goed te hydrateren.


Bij PIPPA Equestrian Soap willen we het beste voor je dier. Daarom worden alle producten samengesteld met veel zorg. Mocht je vragen hebben over de producten, of juist advies willen krijgen, kan je hiervoor altijd contact opnemen. We beantwoorden jullie vragen graag en nemen graag mogelijke twijfels weg. PIPPA is te bereiken via Facebook en Instagram, maar ook via de website.